LEDIGA TJÄNSTER

Ekonomi, löner och kommunikation (100 %)

Vi söker dig som vill ansvara för det dagliga ekonomiarbetet på det lite mindre företaget. I den här rollen får du möjlighet att påverka mycket i din egen vardag där du förutom, har arbetsuppgifter kopplade till administration, ekonomi och löner, också är den som ansvarar för intern- och extern kommunikation.

Arbetsuppgifterna består bl a av fakturering, kund- och leverantörsreskontra, månadsavstämningar, bokföring, löner, statistik, uppdatering av hemsida och sociala medier.

Kvalifikationer: Utbildning eller erfarenhet av lönearbete och bokföring samt gillar att uttrycka sig i tal och skrift.

Ytterligare info: kontakta Marie Landegren, tfn 0383-206 04 eller 070-522 04 04
Tillträdesdag: 2023-04-03 eller tidigare. Maila Din ansökan med CV och löneanspråk senast 2023-02-12 till rekrytering@hagens-akeri.com och märk den med Ekonomi.

Hydro elektrifierar aluminiumtransporter med Scania

Inom kort tar Hagéns Åkeri AB i Vetlanda Scanias ellastbil på 40 ton tågvikt i drift. Den nya ellastbilen ska transportera aluminiumprofiler från Hydro Extrusions tillverkade i Sverige.

Hydro, en av världens största aluminiumtillverkare, har som mål att minska sina CO2-utsläpp med 30 procent till 2030 på väg mot fossilfrihet senast 2050. Hydro Extrusions erbjuder hållbara lösningar till sina kunder i form av återvunnet aluminium och aluminium med lågt koldioxidavtryck. Scania tillhör kunderna och utnyttjar företagets produkter i fordonstillverkningen.

I Vetlanda har företaget även sitt omsmältverk där man återvinner aluminiumskrot till nya göt. Anläggningen planerar dessutom för en hel omställning till egenproducerad och förnybar energi till 2025.

– Vi har många ambitiösa projekt igång inom hållbarhet för att minska vår klimatpåverkan och varje steg räknas på vägen mot nollutsläpp, oavsett om det är att göra våra transporter grönare eller att göra en hel energiomställning i fabrikerna, säger Jonas Bjuhr, VD Hydro Extrusion Sverige.

Genom samverkan med utvalda åkerier och företag provar Scania elektrifierade lastbilar i olika driftsförhållanden för att samla erfarenhet i den fortsatta utvecklingen.

– Vi på Hydro har varit pådrivande att testa eldrift och även Hagéns tycker att det är helt rätt. Detta är bara början och jag tror att vi kommer att fortsätta på samma bana, förklarar Jonas Bjuhr.

Hagéns Åkeri AB grundades redan 1956 och har idag en varierad flotta på 25 fordon för olika uppdrag, nästan samtliga Scania. Förutom Hydros interna transporter utförs idag kemikalietransporter med tankbil till kommunala vatten- och reningsverk. Återvinningstransporter är en annan stor del av företagets verksamhet. Sedan 2017 kör Hagéns på det förnybara drivmedlet HVO100.

– Vi behöver 40 ton tågvikt för att kunna lasta så mycket som möjligt, säger verksamhetschef Lars-Göran Landegren, Hagéns Åkeri AB. Visserligen är aluminiumprofiler ett förhållandevis lätt material, men bearbetade detaljer lastade på pall kan väga en hel del, säger verksamhetschefen Lars-Göran Landegren, Hagéns Åkeri AB, och fortsätter:

– Det är väldigt inspirerande att vi nu tar detta steg, att vi som mindre åkerier kan vara med i omställningen för hållbara transporter, säger han.

Ellastbilen ingår i Scania Pilot Partner, fordon som byggs före serieproduktion, med framtidens teknik, för att alla parter ska lära sig mer om elektrifiering och om behoven. Scanias återförsäljare Be-Ge Lastbilar står för servicen och underhållet.

Om Hydro Extrusions
Hydro Extrusions är en del av den Norgebaserade Hydro-gruppen och är en världsledande aktör inom strängpressning av aluminiumprofiler. Affärsområdet har cirka 100 produktionsanläggningar i 40 länder och sysselsätter 21 000 personer. Genom deras unika kombination av lokal expertis, globala nätverk och oöverträffade FoU-kapacitet kan de erbjuda allt från standardprofiler till avancerad utveckling och tillverkning för de flesta industrier.


Mer information:
Ulrika Kroon
Hydro Extrusion Sweden AB
+46 733 706 061 | ulrika.kroon@hydro.com | hydro.com

Hans Strömberg, PR/Press
Scania Sverige
Tel: 070-088 35 52
E-post: hans.stromberg@scania.com

Lars-Göran Landegren, verksamhetschef
Hagéns Åkeri AB
Tel: 070-672 06 00
E-post: lars-goran@hagens-akeri.com

YKB, Delkurs 3; Lagar & regler samt Delkurs 1; Sparsam körning

Önskar Du anmäla Dig till någon av våra YKB utbildningar 2023, anmäl Dig HÄR.
Ange (företag), namn, mobil tfn samt vilka datum (Delkurs 3: 20/1, 27/1, 3/2 och Delkurs 1: 10/2, 17/2, 24/2) Du är intresserad av. Ange även faktureringsadress/mailadress som bekräftelse och faktura skall skickas till. Övrig info och upplysningar lämnas av Marie Landegren 0383-206 04.

Hagéns Åkeri AB i topp i AddSecure Eco-Driving Challenge

Under 2021 deltog nästan 11 000 förare i AddSecure Eco-Driving Challenge. Tävlingen blev en stor succé, med 75 deltagande företag och cirka 7 400 fordon organiserade i 135 lag. Det franska transportföretaget Ambroise vann det mest prestigefyllda priset för störst minskning av CO2 globalt. I Sverige lyckades Hagéns Åkeri AB mycket bra, där Hagéns lyckades få bäst körindex av de godstransportörer som tävlade i Sverige.

När data från tävlingen analyseras visade det sig att det förbättrade körbeteendet gett stora bränslebesparingar, och när resultaten från 2021 jämfördes med 2017 (då tävlingen startade) tydliggjorde AddSecures beräkningar att företagen i tävlingen minskade sin totala förbrukning med cirka 4,9 miljoner liter diesel på årsbasis. Detta ger årliga minskade koldioxidutsläpp på cirka 12 900 ton och besparingar på cirka 70 MSEK.

För att öka spänningen är de 74 konkurrerande företagen indelade i sex olika klasser baserade på land (SE, NO, FI, DK, DE, FR) och en klass för bussoperatörer i Europa. Under tävlingens gång har AddSecure kontinuerligt uppdaterat ett resultatdiagram på företagets webbplats för att hålla alla intressenter informerade om hur det går.

ADR, Tankbilschaufförer

Två av våra trotjänare kommer bli statligt anställda i vår/sommar och därför söker vi tankbilschaufförer till våra kemikalietransporter i Vetlanda. Vi söker dig mellan 25 och 50 år, som har minst CE körkort och gärna några års erfarenhet av yrket. Det är en fördel om Du bor i Vetlanda med omnejd och har ADR behörighet, men inte ett måste. Övernattning i lastbilen 1-3 nätter per vecka.
Tillträdesdag: april och juni 2022
Senast 2022.02.28 vill vi ha Din ansökan med meritförteckning, YKB och uppgift om referenser (CV).
Ansökan märkes Tankbilschaufför.

Låter det intressant, kontakta Lars-Göran Landegren tfn 0383-206 08 eller 070-672 06 00, så berättar han mer.
Ansökan mailas till rekrytering@hagens-akeri.com eller skickas per post till Hagéns Åkeri AB, Vetlandavägen 45, 574 75 KORSBERGA.

YKB, Delkurs 3; Gods, lagar & regler ( I N S T Ä L L D )

Önskar Du anmäla Dig till någon av våra YKB utbildningar 2022, anmäl Dig HÄR.
Ange (företag), namn, person nr, mobil nr samt vilket/vilka datum (28/1, 4/2, 11/2) Du är intresserad av. Ange även faktureringsadress/mailadress som bekräftelse och faktura skall skickas till. Övrig info och upplysningar lämnas av Marie Landegren 0383-206 04.

Fair Transport 2.0

Från ställningstagande till ÅTAGANDE
Vi är anslutna till Fair Transport 2.0. Hållbara transporter utförda av ansvarstagande åkeriföretag. Den som köper en Fair Transport köper inte bara en transport från ett åkeriföretag som lever upp till lagenliga krav vad gäller arbetsmiljö, utsläpp och trafiksäkerhet. Den köper också en transport från ett åkeriföretag som mäter, öppet redovisar och tar ansvar för en ständig förbättring.
Läs mer på fairtransport.se Webbplatsen är plattformen för försäljning och mötesplatsen för hållbara affärer.

sbcert, vårt nya certifieringsorgan

I samband med omcertifiering av vårt verksamhetssystem, ISO 9001, ISO 14001 och ISO 39001, har vi bytt till sbcert, Scandinavian Business Certification AB.

Åkeriets Co2 utsläpp har minskat med 1 200 ton på ett år !

I maj 2017 gick Hagéns Åkeri AB över till att bara tanka HVO. Målsättningen var att vi skulle minska våra utsläpp med ca 1 000 ton Co2, vi har minskat våra Co2 utsläp med 1 200 ton på ett år.
20 % bättre än målet!

HVO är ett enkelt, klimatsmart och ekonomiskt alternativ till fossil diesel. Den HVO som vi använder är ett bränsle som är 100% förnybart. HVO är en syntetisk diesel som framställs av förnybara råvaror. Basen i produkten är avfall från slakterier och olika restprodukter, som vegetabiliska och animaliska fetter och oljor. Palmolja används inte som råvara. Minskningen av växthusgasutsläpp blir mellan 50 till 90 % jämfört med traditionell vanlig diesel.

Nytt post nr fr o m 2018-03-05

Vår nya postadress är:

574 75  KORSBERGA

Nu har vi bara HVO i tankarna - och en fossilfri fordonsflotta!

Tack vare Waldebjers Trading AB, Mönsterås som valt att sätta upp en HVO tank i Vetlanda, har vi bytt från fossil diesel till HVO, vilket innebär att företaget nu kommer att minska sina utsläpp av koldioxid med knappt 1 000 ton per år. – Priset på HVO är några ören billigare än vanlig diesel, så i slutänden tjänar både vi och miljön på att vi är ett fossilfritt åkeri. Vi får allt oftare frågan från våra slutkunder (Sapa Profiler AB, kommuner i södra och mellersta Sverige, via våra uppdragsgivare Feralco Nordic AB och El-Kretsen AB m fl) vad vi använder för bränsle. Nu kan vi med stolthet säga att vi använder ett bränsle med mindre utsläpp än tidigare och som är mindre giftigt. För oss är HVO inte bara ett enkelt alternativ, det är ett sätt att vara klimatsmart.

Nya ISO Certifikat från RISE

Vi är certifierade av ett acckrediterat certifieringsorgan som heter RISE. Den 24 - 25 april var Peter Karlsson och reviderade vårt Varksamhetssystem gällande Kvlité, Miljö och Vägtrafiksäkerhet.  Så här ser våra nya certifikat ut.

Transab tar över lokalsidan

Fr o m 2016-08-01 har lokalsidan med transporter av grus, berg, matjord bl a  överlåtits till Transab, Vetlanda. Vi vill TACKA alla trogna kunder som under årens lopp haft oss som leverantör, men nu hänvisar vi till Kjell Rosander, tfn 0383-76 39 90 eller 070-084 10 82 på Transab i stället.

Hagéns Åkeri AB, 1956 - 2016

Den 1 april 1956 startade Berndt och Sven Hagén, Br Hagéns Grusåkeri. Under 2016 har vi tänkt att lägga ut lite bilder och text om vad som hänt under dessa 60 år. Följ oss på facebook.

          Tillsammans med vår personal stödjer vi
          Cancerfonden 2015.
          Vi skänker 20 000 kr.

ISO 39001; Vägtrafiksäkerhet

Marie H Landegren, Maria Kohrsand, VD och koncernchef på SP, Håkan Ekengren, statssekreterare på Näringsdepartementet och Lars-Göran Landegren

Hagéns Åkeri AB är först i Sverige med en ackrediterad certifiering av ISO 39001; Vägtrafiksäkerhet.

Företagets certifieringsorgan, SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – är först ut i Sverige – kanske också i världen – med att vara ackrediterade av Swedac att certifiera företag enligt ledningssystemet ISO 39001 för vägtrafiksäkerhet. ISO 39001 är en internationell standard för arbete med vägtrafiksäkerhet. Standarden kan ses som ett komplement till lagstiftningen inom området, med målet att få en säkrare trafikmiljö. Nollvisionen.

Standarden omfattar allt från organisationens förståelse för vägtrafiksäkerhetsfaktorerna med ledarskap, personalpolitik och kompetensfrågor, underhåll av fordon, attityd och beteende på vägen samt planering och åtgärder.

SP hemsida

Person E-post
Växel Öppettider 06.30 - 16.30 0383 - 206 00 info@hagens-akeri.com
Daniel Pettersson Transportledare 0383 - 206 01, 206 02 daniel@hagens-akeri.com
Marie H Landegren VD, Verksamhetssamordnare 0383 - 206 04 marie@hagens-akeri.com
Vakant Administration och Löner 0383 - 206 05 info@hagens-akeri.com
Lars-Göran Landegren Verksamhetschef 0383 - 206 08 lars-goran@hagens-akeri.com